Máris kirúgtak egy kéményseprőt a katasztrófavédelemtől

500 forint borravalót fogadott el egy kéményseprő, ezért kirúgta a Katasztrófavédelem!
Tudta meg a Kéményseprők Országos Szakszervezete.

Kép csak illusztráció

A Katasztrófavédelem versenyképes fizetéssel kecsegtette a kéményseprőket, mestereket.
Az eset után a munkavállalónak a katasztrófavédelem nem kegyelmezet, katonai szigorral elbocsájtotta.
Úgy látszik biztos állás helyett, katonai szigor és bizonytalanság marad a kémnyseprőknek.

Kép csak illusztráció

A kéményseprő egyénileg nem tudna fellépni a katasztrófavédelemmel szemben, mivel nem rendelkezik kellő információval a cég és a jog működéséről. Ma inkább jellemző a kéményseprőkre az alávető behódoló magatartás, vagyis inkább eltűrik a sérelmeket, mint hogy fellépnének ellene. Sok kéményseprő úgy gondolja, hogy egyénileg is boldogul és inkább az egyéni jogorvoslatban hisz. Ez viszont nagyon költséges módszer, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak, ráadásul a jogot ebben az esetben csak a már elszenvedett sérelmekre lehet alkalmazni.
A szakszervezet által viszont lehetősége van a tagoknak előre megvédeni magukat, felkészülhetnek és beleszólhatnak a katasztrófavédelmen belüli változásokba.

A kéményseprők már jelenleg is nagy értékű műszerekkel (pl.: füstgázelemző, tömörségvizsgáló), továbbá a jövőben majd drága szervizautókkal dolgoznak, melyek iránt teljes felelősséggel taroznak! A Szakszervezet rendelkezik munkavállalói felelősség biztosítással (munkáltatónak okozott gondatlan károkozás: személy vagy tárgy sérülése) 750 000ft/kár/fő mely nagy segítség kéményseprő családjának egy bekövetkezett káresemény után!

Kép csak illusztráció

Jelenleg a szakszervezet sokkal több ember érdekeit védik, mint ahányan tagok. A szakszervezet több ember számára harcol ki előnyöket, mint ahányan hajlandók tagságukkal támogatni azt. Fontos ezért, hogy azok is belépjenek, akik nem tagok, de a kiharcolt előnyökből részesülnek, hiszen ez még erősebb érdekérvényesítési képességet jelent a szakszervezet számára. Ha te sem szeretnél hasonló helyzetbe kerülni, és fontos a jövőd számodra ,csatlakozz a Kéményseprők Országos Szakszervezetéhez.

„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség”