OKF egyeztetések

Az egyeztetések megkezdődtek az OKF illetékeseivel,az első tárgyalás december 17-én

Kedves Barátaim és Kollégáim!

Ma került sor az első egyeztetésre az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival, amely a most kezdődő folyamat első állomása volt.

Számos konkrétumot tudtunk meg, ígéreteket kaptunk és ami a legfontosabb, hogy minden kéményseprő tagunkat várják tárt karokkal az újonan létrehozott kéményseprő-ipari szervnél.

Néhány eredmény:

  • nem hivatásosként alkalmazzák a kéményseprőket, nem lesznek vezényelhetők
  • határozatlan idejű munkaszerződéssel veszik fel a munkavállalókat
  • évi 200 ezer forintos cafeteria-keretet kap mindenki
  • országosan egységes bérrendszert dolgoznak ki (melynek kiindulási alapja a fővárosi bér)
  • biztosítják a rugalmas munkavégzést
  • a KOSZ együttműködik a tárgyi eszközök beszerzésének előkészítésében, a szakmai javaslatainkat a végrehajtási szabályok (Kormányrendelet, BM rendelet, MSZ szabvány) megalkotása során figyelembe veszik

A mi tagjainknak biztosan lesz munkája a katasztrófavédelemnél, aki viszont nem kerül – általunk – az OKF látószögébe, annak a jövőéért nem tudunk küzdeni.

Februárra tervezik az utánpótlás képzésének elindítását, és ha nem tudunk elég embert prezentálni, akkor az utcáról lesznek kénytelenek toborozni leendő kéményseprőket.

Ezért felhívom az alábbi megyében dolgozó minden kolléga (szakmunkás, mester, adminisztrátor) figyelmét, hogy vegye fel a KOSZ-szal a kapcsolatot, hogy jelezni tudjuk az OKF illetékesének – aki nem mellesleg várja tőlünk ezt az információt – a munkaviszony létesítés számdékát:

Győr-Moson-Sopron megye – Kétűsz Kapuvár, Kétűsz Győr

Jász-Nagykun-Szolnok megye – Filantrop Kft.

Baranya megye – Mohácsi kijelölt térség

Hajdú-Bihar megye – Fütesz Kft.

Heves megye – Városgondozás EGER Kft.

Ugyanis a katasztrófavédelem által kijelölt szolgáltatóktól a törvény szerint július 1-jétől automatikusan az OKF-hez kerül a feladat, az OKF pedig tőlünk várja, hogy konkrét számokat mondjunk a fenti területeken hadrafogható munkavállalókról.

Keressetek bátran!

Baráti üdvözlettel: Vámos Csaba

Segítsetek, hogy segíthessünk!

Telefon: +36 20 510 2395, +36 70 619 10 22

Email: kemenyseprok.orszagosszakszerv@gmail.com